"Umetnik je jedini covek modernog vremena koji realizuje duhovne vrednosti. Sasvim je pouzdano, dok se istovetno ne realizuje na svim podrucjima zivota ono sto dozivljava umetnik, dotle je sasvim uzaludna svaka vrsta reformi rada, zakona, teorija, prinuda; nije to pitanje nadnice, nije pitanje radnog vremena, nije socijalno pitanje, nego JEDINO ODNOS UMETNIKA SA MATERIJALNOM PRIRODOM, Ocinski Duh Ljubavi. Ovaj veciti univerzalni duh ljubavi cuva bastina. KULTURA JE REALIZACIJA DUHA SACUVANOG U BASTINI." (Béla Hamvas, Scientia Sacra)

Saturday, June 15, 2013

STANJE BLAZENSTVA

Mozete uvek  ciniti ono sto vam je na srcu. Tada se mozete nalaziti usred pakla a pri tom osecati  UNUTRASNJI  MIR  I  srecu. Vi cete ostati u tom stanju blazenstva, a pakao vas uopste nece dotaci.”

Alesandro Bariko “SVILA”, 10.09.2004.godina

Znacaj rada

“Znacaj rada ne lezi u vrednosti zavrsenog proizvoda, nego u  PSIHOLOSKOM RAZVOJU koji se postize KROZ  STVARANJE  nekog predmeta ili nekog stvarnog autenticnog dela, koje ranije nije postojalo, a cije je znacenje, rodjenje, proizislo iz skrivenih dubina psihe.”

“Mrsko nam je da vidimo kako nase delo propada…”

“Nasa dela mogu da umru, a mi da zivimo dalje….”

“Treba da oslobodimo latentnu snagu tvorca koja drema u nama, jer to je nasa najbogolikija sposobnost. Uvidjamo da je to cilj naseg obrazovanja ili moderne skole bar to uvidjaju….”

Dr Ester Harding, Jungova ucenica, “Misterije zene” , 2004.godina

Oh! Crafts na Fashion Corneru sa El Jazzyrom