"Umetnik je jedini covek modernog vremena koji realizuje duhovne vrednosti. Sasvim je pouzdano, dok se istovetno ne realizuje na svim podrucjima zivota ono sto dozivljava umetnik, dotle je sasvim uzaludna svaka vrsta reformi rada, zakona, teorija, prinuda; nije to pitanje nadnice, nije pitanje radnog vremena, nije socijalno pitanje, nego JEDINO ODNOS UMETNIKA SA MATERIJALNOM PRIRODOM, Ocinski Duh Ljubavi. Ovaj veciti univerzalni duh ljubavi cuva bastina. KULTURA JE REALIZACIJA DUHA SACUVANOG U BASTINI." (Béla Hamvas, Scientia Sacra)

Monday, May 16, 2011

U MESECU MAJU – DANILOV DOZIVLJAJ BECA



“PROLECE” je obelezilo 1.maj 2010. I citava godina je bila raspevana, razdragana, srecna, emocije koje je samo ta pesma mogla da iznedri. Godina srecna kao prolece, kao umetnicke fotografije, kao izlozbe, kao koncert Olivera Katica pod vedrim nebom, kao mladi I stari koji su zajedno pevali sa Oliverom ……

“MUSICA E” je obelezila 1.maj 2011. pevaju Ramacoti I Boceli.  Slusala sam je ponovo I ponovo…..i ponovo dok nisam izasla iz kuce. A “Musica” je I dalje svirala u meni, pevala I uznosila….

Obelezila je 1.maj, 3.maj, 8.maj, 9.maj, 10.maj, 12.maj, 13.maj, 14.maj,….obelezila I sam smisao postojanja I to sve u mesecu maju – najlepsem mesecu.

Kako vam drago, ali po meni  Danilov dozivljaj Beca = Ramacoti = Boceli = proleceeee = musica e = ljubav, mladost, radost = izazov budjenja = zivot……   I sve to

                    U NAJLEPSEM MESECU MAJU 

No comments:

Post a Comment