"Umetnik je jedini covek modernog vremena koji realizuje duhovne vrednosti. Sasvim je pouzdano, dok se istovetno ne realizuje na svim podrucjima zivota ono sto dozivljava umetnik, dotle je sasvim uzaludna svaka vrsta reformi rada, zakona, teorija, prinuda; nije to pitanje nadnice, nije pitanje radnog vremena, nije socijalno pitanje, nego JEDINO ODNOS UMETNIKA SA MATERIJALNOM PRIRODOM, Ocinski Duh Ljubavi. Ovaj veciti univerzalni duh ljubavi cuva bastina. KULTURA JE REALIZACIJA DUHA SACUVANOG U BASTINI." (Béla Hamvas, Scientia Sacra)

Monday, October 17, 2011

NASA STRANA - VASA POSTA

Decembar,2000.godina, Beograd

Dragi prijatelji,                                                             

Nisam vas zaboravio, samo sam nesto vise nego obicno bio zauzet pa mi je vremena falilo. Dobio sam vasu postu I dalje me odusevljava taj entuzijazam, to sto vas je drzalo I uzdizalo I u najtezim vremenima. S pravom vam mogu reci da ste ispit zrelosti vec polozili I tek sada, na pragu treceg milenijuma, dolazi vase vreme. 

Vi ste verovali u sebe, u svoje snage, imali ste volje I pameti I to vas je I odrzalo. Znam koliko ste imali finansijskih problema, a I sada vam je to kamen spoticanja. Nadam se I hocu da verujem d ace vas ljudi od vlasti cuti I shvatiti koliko vi vredite I koliko ste vi dusa jednog grada.

Vas krasi humanist, jer ste pomagali ljudima onda kada im je bilo najteze u ratu, u nemastini, u krizi morala! Vi ste cistiliste dusa, ekipa “psihijatara” bez diplome, a koja svesno ili nsvesno ljudima uliva poverenje, samopouzdanje, oslobadja ih nekorisnih neuroza I svaku muku modifikujete I pretacete u stvaralastvo I kreativnost. Bili ste Evropa na ovim prostorima usred mraka I beznadja. I deca Samerhila mogu da vam pozavide.

Svima vama od mene imate I dalje punu podrsku I sve cestitke za uspeh. Vase vreme je u trecem milenijumu, pa zato smelo I sretno zakoracite.

                     Vas saradnik I prijatelj-Miroslav Marinkovic
                     OS “Kralj Petar prvi”



































No comments:

Post a Comment